RK De Goede Herder parochie
Emmen en Erica

Gemeenschapsopbouw in de Franciscus kerk

WERKGROEP KERSTSTAL OPBOUW
In de vierde Adventsweek komt deze groep parochianen samen om de kerststal in de kerk op te bouwen. Hier wordt een dag voor uitgetrokken. Na Drie Koningen (6 januari) worden de beelden weer opgeruimd .

WERKGROEP SCHOONMAAK
Zaal: Maandelijks wordt de zaal onder handen genomen door een kleine groep parochianen. Dit gebeurt op de eerste maandagochtend van de maand en tijdens het soppen is er tijd voor koffie en een gesprek. De groep kan extra handen gebruiken, dus heeft u tijd om een ochtend per maand te helpen, meldt u aan via het secretariaat.

Kerk: Wekelijks wordt de kerk schoongemaakt. Eens per maand krijgt de kerk een grote schoonmaakbeurt. Deze schoonmaak is in goede handen van een parochiaan, wij zijn haar zeer dankbaar.

ONDERHOUD GEBOUWEN
Het algemene onderhoud van de gebouwen van onze locatie, kerk, parochiezaal en pastorie valt onder het bestuur van de Goede Herder Parochie. Op locatie is een parochiaan het aanspreekpunt voor de dagelijkse mankementen. Grote klussen worden in overleg met het parochiebestuur geregeld.

ONDERHOUD TUIN
Het onderhoud van de tuin van onze locatie is in handen van een groep parochianen die met regelmaat een ochtend maaien, snoeien, spitten en ter afsluiting genieten van een kopje koffie. Houdt u van tuinieren meldt u aan voor deze tuingroep via het secretariaat.

ZAALBEHEER
De parochiezaal gelegen naast de kerk en de pastorie wordt veelvuldig gebruikt, niet alleen voor koor repetities en koffiedrinken na een viering, maar ook voor thema-avonden georganiseerd door het Bisdom Groningen-Leeuwarden. Tevens wordt de zaal door de Diaconale Raad gebruikt voor bijeenkomsten. De zaal kan ook gehuurd worden door parochianen voor een bijzonder feest: 1e Heilige Communie, trouwdag en andere jubilea. Is uw huis te klein voor dat speciale feestje neemt u dan contact op met het secretariaat om de parochiezaal te huren.

WERKGROEP COMMUNICATIE
wijkcontactpersoon: Een wijkcontactpersoon vertegenwoordigt de locatie in uw buurt of straat. Zij verspreiden Kerkbalans en komen kennis maken als uw nieuw bent in onze wijk. Heeft u vragen kunt u altijd bij hun terecht voor een luisterend oor of advies. Lijkt u het leuk om als wijkcontactpersoon uw mede parochianen te helpen, meld u dan aan bij het secretariaat. Voor een aantal straten zoeken we nog personen.

website: In het digitale tijdperk kan een actuele en informatieve website niet ontbreken. Onze webmaster zorgt ervoor dat de website actueel blijft zodat u altijd de nieuwste informatie heeft. Dit doet hij in samenwerking met het secretariaat.

Het Vierluik: Dit is het informatie bulletin van De Goede Herder Parochie waarin u per locatie belangrijke gegevens voor de komende periode kunt vinden. Ook leest u regelmatig verslag van activiteiten uit de afgelopen periode. Zo blijft u op de hoogte van wat er zich op de locatie St. Franciscus afspeelt. Het Vierluik komt maandelijks uit onder redactie van vertegenwoordigers uit alle vier locaties. Kopij kunt u  bij het secretariaat  inleveren.