RK De Goede Herder parochie
Emmen en Erica

Catechese in de Franciscus kerk

KATHOLIEK WORDEN?

VOLWASSENCATECHESE
Binnenkort begint een nieuwe reeks catechese avonden voor volwassenen.
Doelgroep: mensen die overwegen lid te worden van de Rooms Katholieke geloofsgemeenschap, katholieken die meer willen weten over kerk en geloof of alsnog het vormselsacrament wensen te ontvangen.

Opgave: t/m de eerste bijeenkomst in september bij de contactpersonen: 628427 / 627839

 
VORMSELCATECHESE:
Ook dít seizoen beginnen de vier parochies met een gezamenlijke vormselvoorbereiding van twee jaar. In aanmerking komen kinderen van minimaal 12 jaar. De meesten van hen ruilen dit jaar de basisschool in voor middelbaar onderwijs.
 

“EVENTJES” TROUWEN VOOR DE KERK?
Ieder jaar dienen zich stellen aan die graag voor de kerk willen trouwen. Soms zijn die aanmeldingen heel laat. Alsof de kerk er nog “eventjes” bij komt. Aangezien wij onze pastorale taak serieus nemen verzoeken we “trouwlustigen” minstens een half jaar van te voren contact te zoeken met pastoor A. Buter of pastor F.Wielens van het pastorale team.

OUDERS, PEUTERS EN GELOOF
Nog steeds vinden veel ouders fijn hun kind laten dopen. Een doopsel blijft iets heel bijzonders, een uiting van verwondering, een verzoek om zegen, de eerste kennismaking met de kerk.
Maar hoe gaan we verder? Wat wilt u als gelovige(n) uw kind laten meemaken? Hoe gaat u om met de vragen die het kind vanzelf gaat stellen? Hoe gaat u om met uw sprakeloosheid? Wat blijft u raken in uw kind?
Gelukkig verschillen alle ouders en alle peuters. Lijkt het ook u de moeite waard eens andere jonge ouders te ontmoeten die hun kind hebben laten dopen? Voelt u er ook iets voor eens wat vragen en ervaringen te delen en elkaar wat suggesties geven?